Nieuws update

Wist je dit al ?

België verliest schroothandel aan buurlanden door cash-verbod


29 maart 2024, Brussel - Vanaf 31 maart 2024 mogen schroothandelaars geen cash geld meer betalen voor een lading metalen of goederen die edele metalen bevatten. Dit verbod is een rechtstreeks gevolg van een nieuwe wet van het federaal parlement in de strijd tegen corruptie.

In de strijd tegen fraude en witwaspraktijken had de Belgische wetgever in 2017 al cash-betalingen in de schrootsector aan banden gelegd. Schroothandelaars mochten sindsdien maximum 500 euro in cash betalen aan consumenten voor elke partij oude ferro- en non-ferrometalen, en dat onder strikte voorwaarden. 

Op 21 maart 2024 verscheen er in het Belgisch Staatsblad een wijzigingswet die deze limiet van 500 euro voor contante betalingen volledig schrapt. Dit betekent dat geen enkele uitbetaling met contant geld meer mag worden gedaan door een onderneming die oude of edele metalen aankoopt van een consument.

Lees meer hierover ( Auteur : Maarten Geerts ) - België verliest schroothandel aan buurlanden door cash-verbod (denuo.be)

Wil je van ons horen

Teken in om onze nieuwsberichten te ontvangen
Image

Adres

Bergestraat 15
9550 Herzele
België

Maak een afspraak

+32 494 50 13 25
sales@proob.be